Telefoonnr. HuurEenEend.nl

(op werkdagen tijdens kantooruren)

Telefoonnr. HuurEenEend.nl

(op werkdagen tijdens kantooruren)

Citroën 2CV lelijk eendje - trouwvervoer
HuurEenEend.nl
Citroën 2CV lelijk eendje huren
HuurEenEend.nl
Citroën Deux Chevaux - trouwvervoer
HuurEenEend.nl

Bert & Jolanda

Drie dagen rond de Zuiderzee in de knalgele eend: Alles was tot in de puntjes verzorgd, mooie routes, leuke slaapplaatsen, perfect. Het is in onze ogen zeker een aanrader!

Uitje met de EendEen jaar of twee geleden heb ik een artikel uit de Telegraaf gehaald over een eend huren voor een rit langs de Zuiderzee. Elke keer gedacht dat moeten we eens een keer doen,maar het kwam er nog niet van. Dit jaar ben ik vijftig geworden,en vond mijn vrouw het tijd om het eindelijk eens te regelen. De verrassing was dus geweldig,drie dagen met z’n tweeën rond de Zuiderzee.

Op donderdag naar Amersfoort getogen om de eend op te halen, vanwaar wij vertrokken in afwachting wat we allemaal zouden gaan zien. We gingen met een knalgele eend op weg. Het was die dag helaas wat winderig en niet zo zonnig dus het dak ging nog niet open. We kwamen vanaf het begin al over leuke kleine binnenwegen en dijkjes.

Via leuke plaatsen als Edam, Volendam,waar we ook even rondkeken en de koffie nuttigden,gingen we op weg naar onze eerste slaapplaats in Den Oever. Daar werden we hartelijk ontvangen en rondgeleid in onze knusse slaapgelegenheid. Er stond een klein flesje wijn klaar met wat brie,alles zag er erg gezellig uit.

Eenmaal de spullen uit de auto gepakt werd er gelijk geïnformeerd of we nog ergens wat wilden eten, dus werd er een tafel voor ons geregeld bij een lekker visrestaurant. De vraag kwam ook hoe laat we het ontbijt wilden. Na lekker gegeten en gedoucht te hebben niet te laat naar bed.

's Morgens rond negen uur konden we ontbijten bij de familie, dat was zeer uitgebreid en lieten we ons dan ook goed smaken. De rit ging verder over de Afsluitdijk richting Friesland, ook hier de nodige stops voor foto’s maken en een lekker bakkie doen. Mooie plaatsen aangedaan zoals Hindeloopen, Sloten en Lemmer, echt je komt tijd te kort.

Overnachten gingen we in Langelille, ook hier weer een prachtige slaapgelegenheid. Ook hier werden we hartelijk ontvangen en kregen een rondleiding door de vrouw des huizes. Kregen van hen een adres van een eetcafé waar we heerlijk hebben gegeten tegen een zeer betaalbare prijs.

Het ontbijt werd door meneer en mevrouw naar binnen gebracht op een dienblad met een vers ei van de krielkip, helaas had die maar één ei gelegd dus samen delen. Hier vanuit, na uitgezwaaid te zijn,vertrokken we op de laatste dag richting Amersfoort.

Na onderweg weer een aantal stops gemaakt te hebben om wat te bezichtigen en wat lekkers te eten kwamen we zaterdag als laatste om ongeveer acht uur aan in de garage waar Rien ons al op zat te wachten. Na nog een kop koffie gedronken en ons verhaal te hebben gedaan, gingen we met een tevreden gevoel richting huis. Alles was tot in de puntjes verzorgd, mooie routes, leuke slaapplaatsen, perfect. Het is in onze ogen zeker een aanrader!

Bert en Jolanda

*Inmiddels is HuureenEend verhuisd naar Hoogblokland 

Aanvullende informatie

  • Datum: vrijdag 27 juli 2018
  • Oldtimer: 2CV Geel

Foto's

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies.
Ok