Telefoonnr. HuurEenEend.nl

(op werkdagen tijdens kantooruren)

Telefoonnr. HuurEenEend.nl

(op werkdagen tijdens kantooruren)

Citroën 2CV lelijk eendje - trouwvervoer
HuurEenEend.nl
Citroën Deux Chevaux - trouwvervoer
HuurEenEend.nl
Citroën 2CV lelijk eendje huren
HuurEenEend.nl

Een lelijke eend is een naam die bij iedereen bekend is maar waarom heeft de Citroën 2CV deze naam ooit gekregen? Een 2CV huren voor één dag is namelijk hartstikke leuk en de oldtimer is ook absoluut niet lelijk, in min ogen. Daarom gingen wij op onderzoek uit en delen we vandaag onze ervaringen.

 

Geschiedenis van de 2CV

Citroën is een automerk dat in de 20e eeuw werd opgericht door de André Citroën in Frankrijk. Het eerste model, A type is een succes. Later volgden er meer mooie modellen en in 1935 overleed André en werd het bedrijf overgenomen door Michellin. Het was tijd voor een auto die het plattelandsleven aan kon en zo kan de 2CV op de markt, uitgebreid de Deux Chevaux, waarvan de letterlijke vertaling twee paardenkracht is. Een boer moet met de 2CV kunnen rijden over een stuk ongeploegd land met eieren in de auto, de eieren moeten dan heel blijven. Dat was de gedachte waarmee de Citroën 2CV werd ontworpen. Andere voorwaarden waren dat er twee boeren en 50 kilo aardappelen mee moesten kunnen en zelfs een schaap moest vervoerd kunnen worden. 

Presentatie van de 2CV

Het eerste type van de Citroën 2CV zou in 1939 gepresenteerd worden in Parijs maar de Tweede Wereldoorlog begon dus dit werd uitgezet. Ook de fabriek werd gebombardeerd en ze hebben verschillende auto’s kunnen redden en goed op kunnen bergen. Na de oorlog werd de productie van de auto weer hervat en werd in 1948 eindelijk de Citroën 2CV gepresenteerd in Parijs. De Nederlandse verslaggever die hierbij aanwezig was zei ‘Het is het lelijke eendje naast de andere modellen van Citroën.’. Deze legendarische woorden zijn nooit vergeten en daarom werd de auto in de volksmond de Lelijke eend genoemd.

Andere benamingen in de wereld

In België heeft de 2CV andere bijnamen namelijk 't wippertje en het geitje. Verder hebben ze in het Verenigd Koninkrijk de naam 'Tin Snail', een tinnen slak. Overal in de wereld is de Citroën Deux Chevaux een kenmerkend auto die je nog op veel plekken op de wereld tegenkomt. Tegenwoordig rijden er in Nederland nog ongeveer 8.000 eenden rond. Er is zelfs een heus Eendenmuseum in Adijk. Hoe leuk is het om met een lelijke eend naar het eendenmuseum te gaan! 

Een 2cv huren

Uiteindelijk werd de auto ongelofelijk populair en pas in 1990 is de productie gestopt. De meeste mensen hebben dus ooit wel eens in een 2CV gereden. Daarom is het vaak hartstikke leuk om eens terug in de tijd te stappen en een 2cv te huren. Zo kun je weer even ervaren hoe het vroeger was of kun je een nieuwe ervaring meemaken met het rijden in deze auto. Het is even wennen want het schakelen is totaal anders dan in een moderne auto maar dat maakt het juist ontzettend leuk. Onderweg kun je met goed weer lekker met het dak open rijden en zit je met zijn vieren ruim in de lelijke eend. Een aanrader voor een verjaardag, vrijgezellenfeestje of voor een familiedag.

Voor een optimale werking van deze website en het bijhouden van bezoekersstatistieken gebruiken wij cookies.
Ok