Rond de Zuiderzee in een 2cv

In drie dagen rond de Zuiderzee in een Lelijke Eend. Je overnacht op bijzondere plekjes. Je gaat door Hollandse landschappen, pittoreske dorpjes en prachtige havensteden! 

Eend huren arrangementHet bijzondere van het Zuiderzee arrangement is de afwisseling; je rijdt door vijf provincies en door historische steden, Noord-Hollandse polders en Friese dorpjes. Langs het water in de Weerribben en door de bossen op de Veluwe.

Gedurende een groot deel van de route rijd je langs of op de dijk. Rechts is steeds het water en aan de linkerkant kijk je uit over de zo typisch Hollandse polders.

Zuiderzee stadjes

Onderweg kom je door vele oude Zuiderzee stadjes. In elk stadje is wel wat bijzonders te doen. Je kunt stoppen voor een terrasje een museumbezoek of een wandeling door de haven. Het routeboek van Huureeneend.nl voorziet je van toeristische informatie.

Bijzondere accommodaties

Beide logeeradressen zijn B&B's die zijn uitgezocht om hun vriendelijke eigenaren. Bereid je voor op bijzondere en charmante herbergen waar het prettig toeven is maar waar luxe niet op de eerste plaats staat.

Eend huren arrangementProgramma

Je kunt de Eend kan vanaf 9.00 uur ophalen in onze werkplaats in Amersfoort. Je krijgt een duidelijke instructie over het rijden met de 2cv van je voorkeur.

Voor onderweg krijg je een routeboek mee. Zorg zelf even voor broodjes met beleg, want je krijgt ook een picknickmand mee.

De eerste dag voert je over 150 kilometer kleine wegen door Noord-Holland naar Den Oever, via leuke plaatsen als Edam en Volendam. Je overnacht daar in een knusse slaapgelegenheid.

De tweede dag deel je wederom zo in zoals je dat wilt. Je vertrekt richting Friesland, een wereld van verschil in vergelijking met Noord-Holland. Je kunt rustig aan doen, de tweede dag is de kortste dag. 

De derde dag kun je tijdens de route van zo'n 150 kilometer genieten van hoogtepunten als de Weerribben, de Veluwe en leuke stadjes als Kampen en Elburg. Wij verwachten de Eend in Amersfoort voor 18.00 uur weer terug.

Details

  • 3 daagse rondreis, inclusief 2cv, overnachtingen en ontbijt.
  • Picknickmand (zonder proviand, met koffie en thee) in de 2cv.
  • Routeboek en toeristische informatie (in het Nederlands) op papier én ingeladen in een GPS
  • Iedereen mag rijden!
  • Verzekering, onbeperkt aantal kilometers, schoonmaak van de 2cv en eventuele technische assistentie.
  • Vertrek is op iedere dag mogelijk, vraag naar de beschikbaarheid.
  • Wij adviseren om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten.

Prijzen

  • 3 daagse rondreis: €269 per persoon (op basis van 2 personen)
  • Extra persoon in de Eend €98