Veelgestelde vragen

Vragen over Huureeneend.nl? Hieronder vind je de meestgestelde vragen en antwoorden.

Hoe kom je toch op het fantastische idee om eenden te gaan verhuren?
Deze vraag krijgen we van bijna iedereen. Het blijft leuk om te vertellen dus vraag het ons gerust persoonlijk. Ook hebben wij ons verhaal op een leuke manier beschreven. Klik hier .

Hoeveel eenden hebben jullie?
Wij zijn de trotse eigenaars van een hele collectie mooie 2cv's! Klik hier om kennis te maken met ons wagenpark op dit moment.

Hoe kan ik een arrangement of 2cv reserveren?
U kunt een 2cv of arrangement reserveren door ons reserveringsformulier in te vullen. Als wij naar aanleiding hiervan nog vragen hebben nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Als alles duidelijk is ontvangt u (bijvoorkeur per e-mail) een reserveringsbevestiging. Dit is de offerte. U reserveert de eend definitief door deze ondertekend naar ons terug te sturen per fax, mail of post.

Hoe kom ik met jullie in contact?
U kunt ons een berichtje sturen via ons contactformulier of via info@huureeneend.nl. U kunt ons ook direct bellen op 033-785 2000.

Vragen over het toeren met een 2cv

Waarom is het toeren met een 2cv zo leuk?
Redenen genoeg! Wij als liefhebbers kunnen er geen genoeg van krijgen. Wellicht is het interessanter om te lezen hoe onze klanten het toeren hebben ervaren.

Wat is ‘standaard' bij het huren van een 2cv?
U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en u krijgt een persoonlijke instructie. Verder zijn altijd inbegrepen: BTW, verzekering, schoonmaak, assistentie onderweg en een onbeperkt aantal kilometers. De brandstof is voor uw eigen rekening. Uiteraard kan van het bovenstaande in overleg worden afgeweken.

Leuk! Ik krijg dus een picknickmand mee. Maar wat zit er allemaal in?
De picknickmand bestaat naast de mand en het kleed uit 4 borden, 4 bekers en 4 besteksets. De mand is bovendien uitgerust met koffie en thee voor onderweg. In Ventabren wordt op warme dagen een koelbox met koelelementen meegegeven. Voor de lekkernijen moet u zelf even boodschappen doen.

Krijg ik ook een routeboek mee?
Als u wilt kunt u altijd één van ons leuke dagroutes meekrijgen. Verder hebben al onze arrangementen een bijbehorend routeboek. Deze krijgt u uiteraard mee als u voor een bepaald arrangement heeft gereserveerd.

Hoe werkt het rijden met een routeboek van Huureeneend.nl?
Een routeboek van Huureeneend.nl is een soort uitgebreide routebeschrijving. Op ouderwetse manier rijdt u zo over de leukste weggetjes. Het rijden met een routeboek is niet moeilijk. Iedereen kan het. Bij de routeboeken is altijd een overzichtskaart aanwezig.

Het wordt een speciale dag die ik goed wil plannen: kan ik het routeboek vooraf toegestuurd krijgen?
Dat kan. Als u wilt sturen wij het routeboek (bij voorkeur per e-mail) nadat u bij ons heeft gereserveerd.

Ik wil vooraf jullie wagenpark komen bekijken, kan dat?
Dat kan. Maakt u wel even van te voren een telefonische afspraak. Dan staat u niet voor een dichte deur.

Ik wil dat jullie eenden worden afgeleverd op locatie, kan dat?
Dat kan. Wij maken gebruik van een vaste transporteur. Als u een aantal 2cv's op locatie afgeleverd wilt hebben kunt u hiervoor vrijblijvend een offerte aanvragen. Maar let op: het is niet goedkoop! Een vrachtwagen met chauffeur moet worden betaald, bovendien komen wij ook altijd op locatie een instructie geven aan alle chauffeurs.

Wat zijn de verhuurtermijnen van een 2cv?
Eén dag: van 9 uur 's morgens tot 19.00 uur 's avonds.
Een weekend: van vrijdagochtend tot zondagavond.
En een week: 7 aaneengesloten dagen.
Uiteraard kan in overleg worden afgeweken.

Vragen over de eend

Hoeveel personen kunnen er in een 2cv?
Er kunnen én mogen maximaal 4 personen (incl. kinderen) in een eend.

Kan ik een specifieke (kleur) eend reserveren?
Ja dat kan! Wij zullen alles doen om aan uw wens tegemoet te komen. Echter het kan zijn dat deze eend onverhoopt niet inzetbaar is op de dag dat u de eend heeft gereserveerd. In deze gevallen krijgt u van ons een andere (kleur) eend mee.

Is iedere eend een cabrio?
Ja, bij iedere 2cv van Huureeneend.nl kunt u het dakje open rollen!

In het rijden in een eend moeilijk?
Eerlijk is eerlijk: rijden in een moderne auto is makkelijker. Maar geen zorgen: iedereen kan het! Wij geven iedereen vooraf een duidelijke instructie hoe het moet en hoe alles werkt. Wij laten u niet vertrekken voordat wij er alle vertrouwen in hebben dat het ook echt goed komt!

Is het rijden met een eend anders dan met een moderne auto?
De bestuurder van de eend moet er rekening mee te houden dat de remmen van een eend niet bekrachtigd zijn. Ook stuurt de auto wat zwaarder dan een moderne auto. Verder zit de versnellingspook op een andere plek en is de indeling van de versnellingen anders dan u gewend bent. Maar na onze instructie kan iedereen in een eend rijden!

Ik heb jarenlang eend gereden, krijg ik ook de instructie?
Iedereen krijgt de instructie, dus ook ervaren eendrijders. Wij willen in dat geval even zeker weten dat u (na al die jaren) nog weet hoe het moet.

Zijn alle eenden technisch hetzelfde?
Ja, Huureeneend.nl heeft alleen eenden van het type 2cv6. Dit type kan goed mee op de snelweg en heeft een relatief moderne versnellingsbak. Uiteraard zijn alle auto's in technisch uitstekende staat.

Vragen over formele zaken als verzekeringen en risico's

Wat staat er in het huurcontract?
Voor vertrek tekent de hoofdhuurder het huurcontract. In het huurcontract staat: informatie over de huurder, verhuurder, huurtermijn en kosten. Bovendien worden eventuele reeds aanwezige beschadigingen aan de 2cv genoteerd.

Wie mag er in een 2cv van Huureeneend.nl rijden?
Iedereen die meer dan 3 jaar een Europees rijbewijs heeft.

Als er iets gebeurd onderweg, wie is er dan aansprakelijk?
De hoofdhuurder, dit is de persoon die het huurcontract met Huureeneend.nl heeft getekend. Van deze persoon maken wij bij vertrek een kopie van zijn of haar rijbewijs. Van alle overige bestuurders hoeven wij geen rijbewijs te zien. Dit gaat op eigen verantwoordelijkheid. Als er iets vervelends gebeurd, bijvoorbeeld bij schade of als wij achteraf een snelheidsovertreding binnenkrijgen, dan nemen wij contact op met de hoofdhuurder.

Hoe zijn de 2cv's van Huureeneend.nl verzekerd?
De 2cv's hebben allemaal een all-risk verzekering, welke speciaal is ontwikkeld voor verhuur. Verder zijn de 2cv's uitgerust met een goede inzittenden (bestuurder + maximaal 3 passagiers) verzekering.

Was is het (eigen) risico bij het huren van een 2cv?
De hoofdhuurder kan, bij normaal gebruik van de auto, maximaal aansprakelijk gesteld worden voor het eigen risico, dat is €750,- per gebeurtenis. Bij verhaalbare schade (door schuld van een derde) geldt het eigen risico uiteraard niet. Het eigen risico is te verlagen tot €250,-. Hiervoor brengen wij €25,- per 2cv in rekening. Voor iedere dag volgend op de eerste dag, rekenen wij €10,- per 2cv.

Moet ik borg betalen of het eigen risico bedrag (contant) meenemen?
Nee, wanneer u aansprakelijk bent bij schade dan sturen wij u een factuur met het schadebedrag, uiteraard tot een maximum van het eigen risico bedrag.